همه چیزی که باید در مورد سوزش معده و GERD بدانید
**همه چیزی که باید در مورد سوزش معده و GERD بدانید:**
احساس می کنی چیزی در گلویت بالا می رود. می سوزد و طعم اسیدی می دهد. حالا شما آن را پشت سینه خود احساس می کنید.
آیا سوزش سر دل است؟ آیا ریفلاکس است؟ آیا رفلاکس اسید است؟ آیا همه آنها یکسانند؟
ما یک نمای کلی ساده گردآوری کردهایم تا به شما کمک کنیم تا در این ناحیه اغلب مشکل از شرایط گوارشی پیمایش کنید.
رفلاکس اسید: علت
رفلاکس اسید زمانی اتفاق میافتد که محتویات معده شما – مانند غذا یا اسیدها – در جهت اشتباه قرار میگیرند. آنها از طریق لوله ای که آنها را به هم وصل می کند، یعنی مری، از معده به سمت گلو حرکت می کنند.
هنگامی که رفلاکس اسید معده دارید، ممکن است طعم غذا یا اسید معده را در پشت دهان خود بچشید. این می تواند ناراحت کننده باشد و باعث شود شما احساس بیماری کنید. رفلاکس اسید به عنوان GER (ریفلاکس معده به مری) نیز شناخته می شود.
سوزش سر دل: علامت
رفلاکس اسید باعث سوزش سر دل می شود که احساس سوزش در پشت سینه، گردن یا گلو است. این احساس اغلب بعد از غذا خوردن، عصر، یا هنگام دراز کشیدن یا خم شدن بدتر می شود. باردار بودن یا اضافه وزن می تواند احتمال سوزش سر دل را افزایش دهد.
GERD: علت جدی تر
GERD مخفف بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) است.
همانطور که از نام آن پیداست، GERD نسخه جدی تری از رفلاکس اسید است. هر دو می توانند باعث سوزش سر دل شوند. اغلب افرادی که بیش از دو بار در هفته سوزش سر دل را تجربه می کنند، به GERD مبتلا هستند.
GERD زمانی اتفاق می افتد که بسته شدن در قسمت تحتانی مری - که نزدیک معده شما است - ضعیف شود یا زمانی که نباید شل شود. علائم شامل سوزش سر دل، نارسایی، درد قفسه سینه، سرفه خشک، تنگی نفس یا مشکل در بلع است.
درمان GERD ممکن است نیاز به داروهای تجویزی داشته باشد. گاهی اوقات ممکن است جراحی یا سایر روش ها لازم باشد.
اگر مشکوک به GERD هستید، حتماً به پزشک یا متخصص گوارش، پزشکی که بر سیستم گوارش تمرکز دارد، مراجعه کنید. این می تواند به جلوگیری از آسیب بعدی به مری یا سرطان کمک کند.
*بیماری سوزش معده و مریء (GERD) زمانی رخ میدهد که محتواهای معده به طور مداوم به سمت مریء شما حرکت میکنند. این محتواها گاهاً شامل اسید بیش از حد میشوند و ممکن است مریء شما را تحریک کنند.
*بسیاری از افراد ممکن است از زمان به زمان با سوزش معده، معدله یا سوزش معده مواجه شوند. اما اگر علائم سوزش معده را بیش از دو بار در هفته تجربه کنید، ممکن است دچار بیماری GERD باشید.
*GERD حدود 20٪ از جمعیت ایالات متحده را تحت تأثیر قرار میدهد.
*اگر درمان مناسب انجام نشود، ممکن است به مشکلات جدی منجر شود.
*برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد علائم، علل و درمان GERD، ادامه متن را مطالعه کنید.
**علائم:**
*علامت شایع GERD سوزش مداوم معده است که ممکن است شامل حس سوزش در معده باشد که ممکن است به سینه، گردن و گلوهای شما برسد.
*علائم دیگر ممکن است شامل حس تپش یا گلاب در عقب دهان، برگشت مواد غذایی یا مایع از معده به دهان، حس پری شدن در عقب گلو (احساس گلبه)، سرفه مزمن، دهان بدبو و ... باشد.
*در برخی موارد، افراد ممکن است علائم هشدار دهنده مرتبط با GERD تجربه کنند که معمولاً پایدار هستند و با درمان پزشکی بهبود نمییابند. این علائم هشدار ممکن است نشان دهنده یک بیماری اساسی باشند.
*علائم هشدار ممکن است شامل مشکل در بلعیدن (دیسفاژی)، درد در زمان بلعیدن (اودینوفاژیا)، تهوع یا استفراغ، افت وزن، کمخونی، خونریزی و ... باشند. اگر هر یک از این علائم را تجربه میکنید، به پزشک مراجعه کنید.
**علائم در کودکان:**
*برای نوزادان، عادی است که گاهی اوقات غذا را ترشح کنند یا استفراغ کنند. اما اگر نوزاد شما به طور مکرر مایعات غذایی را ترشح یا استفراغ کند، ممکن است دچار GERD باشند.
*علائم و نشانههای دیگر GERD در نوزادان ممکن است شامل انکار از غذا، مشکل در بلعیدن، گرفتگی یا خفگی، ترشحهای تر و آرنج به عقب در طی یا پس از تغذیه، افت وزن یا رشد ناپایدار، سرفه مکرر یا زخمهای ریه و دشواری در خواب باشد. اگر تردید دارید که نوزاد شما ممکن است دچار GERD یا بیماری دیگری باشد، با یک پزشک مشورت کنید.
**علل:**
*معمولاً GERD به سوزش معده منجر میشود که ممکن است ناشی از عملکرد نادرست مچ ترقوهای پایینی (LES) باشد.
*LES یک باند دایرهای از عضلات در انتهای مریء شماست. وقتی شما قورت میدهید، آن تسلیم و باز میشود تا مواد غذایی از دهان شما به معده بروند. سپس دوباره تنگ میشود و میبندد.
*سوزش معده زمانی
رخ میدهد که مچ LES شما به طور صحیح تنگ نمیشود یا بسته نمیشود. این اجازه میدهد که مایعات گوارشی و محتواهای دیگر معده به سمت مریء شما بالا بروند.
*ممکن است مچ LES شما به درستی عمل نکند اگر شما دارای سرشکنی دیافراگمی هستید که زمانی رخ میدهد که بخشی از معده شما به سمت صورتی شما حرکت میکند. اگر دیافراگم شما تخریب شده باشد، ممکن است جلوی عملکرد درست LES را بگیرد.
*مصرف وعدههای غذایی بزرگ به عنوان عامل دیگری میتواند مچ LES را کم کند. این تورم در بخش بالای معده شما ایجاد میکند و گاهی این تورم به اندازه کافی فشار به LES وارد نمیکند تا به درستی ببندد.
*لیزلایف استایل و عوامل دیگری که ممکن است به افزایش سوزش معده بیش از دو بار در هفته کمک کنند، عبارتند از: مصرف تنباکو یا تعریق به دست دیگران، مصرف وعدههای غذایی بزرگ قبل از خواب، و مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند آسپرین و ایبوپروفن.
**عوامل زندگی و سلامت:**
*عوامل زندگی که ممکن است به سوزش معده مزمن و التهاب مریء کمک کنند، شامل: مصرف تنباکو یا تعریق به دست دیگران، مصرف وعدههای غذایی بزرگ قبل از خواب، و مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند آسپرین و ایبوپروفن است.
**عوامل سلامتی:**
*عوامل سلامتی مانند چاقی، بارداری، اختلالات بافتی، سن بالا و شرایط دیگر ممکن است به بروز GERD کمک کنند.
**شرایط دیگر:**
*بعضی شرایط دیگر سلامتی نیز میتوانند علائم GERD را تشدید کنند، شامل اضطراب، بارداری، آسم و سندرم روده تحریکپذیر میشوند.
**مصرف الکل:**
*تحقیقات نشان میدهند که مصرف الکل ممکن است خطر GERD را افزایش دهد. هر چه مقدار و فراوانی مصرف الکل بیشتر باشد، ارتباط بیشتری وجود دارد.
*اگر تشخیص GERD را دریافت کردهاید، محدود یا متوقف کردن مصرف الکل ممکن است تسکین علائم را فراهم کند.
**عوامل تحریککننده غذایی:**
*برخی از مواد غذایی ممکن است علائم GERD را بیشتر از دیگران تحریک کنند، شامل مواد غذایی دارای چربی بالا مانند غذاهای سرخ شده و فست فود، مواد غذایی تند، برخی از میوهها و سبزیجات مانند آناناس، گوجهفرنگی و مرکبات، مایعات خاص مانند قهوه، چای و نوشیدنیهای گازدار.
**تشخیص:**
*پزشک معمولاً سوابق پزشکی شما را دریافت و یک معاینه فیزیکی انجام میدهد تا علائم شما را ارزیابی کند.
*اگر شما از علائم هشدار مانند درد در قفسه سینه یا مشکل در بلعیدن رنج میبرید، ممکن است شما به یک متخصص گوارش معرفی شوید یا پزشک برخی از تستهای خاص را درخواست
کند، از جمله:
-آزمایش pH 24 ساعته انتقالی: یک لوله کوچک از طریق بینی شما وارد مریء میشود. یک حسگر pH در انتهای لوله میزان اسید موجود در مریء شما را اندازهگیری کرده و دادهها را به یک رایانه قابل حمل میفرستد. شما این لوله را حدود 24 ساعت باید بپوشانید.
- اسوفاگرام: پس از نوشیدن محلول باریوم، پزشکان از تصویربرداری اشعه ای برای بررسی قسمت فوقانی دستگاه گوارش شما استفاده میکنند.
- اندوسکوپی فوقانی: یک لوله انعطافپذیر با دوربینی کوچک وارد مریء شما میشود تا آن را بررسی کرده و اگر لازم بافت نمونهبرداری کند.
- مانومتری ازوفاگی: یک لوله انعطافپذیر از طریق بینی شما وارد مریء میشود تا قدرت عضلات مریء شما را اندازهگیری کند.
- مانیتورینگ pH ازوفاگی: یک مانیتور به مریء شما وارد میشود تا به پزشکان کمک کند بفهمند که چگونه اسید در بدن شما در مدت چند روز تنظیم میشود.
**درمان:**
*برای مدیریت و تسکین علائم GERD، برخی از روشهای درمان خانگی و عادات سبک زندگی ممکن است کمک کنند، از جمله:
- تمرینهای تنفسی
- مصرف مواد غذایی و مایعاتی که ممکن است با سوزش معده کمک کنند
- تلاش برای حفظ وزن مناسب
- ترک کنیددخانه ، اگر سیگار میکشید
- اجتناب از مصرف وعدههای غذایی سنگین و بزرگ در شب
- صبر کردن 2-3 ساعت پس از غذا خوردن برای خواب
- بالا بردن سرتان هنگام خواب
*داروها: اگر راهکارهای سبک زندگی به تنهایی به درمان GERD کمک نکردند، پزشک ممکن است داروهایی را تجویز کند تا ترشح اسید معده را کاهش دهد، چرا که سوزش معده یک علامت معمول GERD است. این داروها ممکن است شامل مهارکنندههای پمپ پروتون، ضد اسیدها و بلوککنندههای گیرنده H2 باشد. قبل از مصرف داروها با پزشک مشورت کنید زیرا ممکن است عوارض جانبی داشته باشند.
**جراحی:**
*در اغلب موارد، راهکارهای سبک زندگی و داروها کافی هستند تا علائم GERD را جلوگیری و تسکین دهند.
*با این حال، پزشک ممکن است در صورت عدم توقف علائم یا وقوع مشکلات جدی جراحی را توصیه کند. گزینههای جراحی ممکن شامل فاندوپلیکیشن، سیستم مدیریت GERD LINX و جراحی لاغری باشند.
**عوارض:**
*برای اکثر افراد، GERD منجر به مشکلات جدی نمیشود.
*با این حال، در موارد نادر، ممکن است به مشکلات جدی یا حتی زندگیتها تهدیدکننده منجر شود. این مشکلات ممکن است شامل التهاب مریء (اسوفاژیت)، تنگی یا تنگ شدن مریء (اسوفاگوسهای اسوفاژیت)، بارت اسوفاگوس که تغییرات دائمی در لایه داخلی مریء را شامل میشود، سرطان مریء که بر روی تعد
اد کمی از افراد با بارت اسوفاگوس اتفاق میافتد، خراب شدن لایههای دندانی، بیماری لثه یا مشکلات دندانی دیگر باشند.
*برای کاهش احتمال مشکلات، مهم است که اقداماتی را برای جلوگیری، مدیریت و درمان علائم GERD انجام دهید.