مشاهده همه محصولات
محصولی پیدا نشد

هفت خواص کاسه سلنیوم برای بدن

نوشته شده در تاریخ4 سال پیش 290

خواص کاسه سیلینیوم

هفت خواص کاسه سلنیوم برای بدن

کمبود سلنیوم از آن‌چه فکر می‌کنیم شایع‌تر است، و شمار آدم‌های مبتلا به کمبود سلنیوم در جهان بین 500 میلیون تا 1 میلیارد نفر تخمین‌ زده می‌شود. در این نوشتار با مهمترین 7 علائم کمبود سلنیوم و چگونگی پیشگیری از آن ها آشنا خواهید شد.کمبود سلنیوم با این‌که امروزه در بیش‌تر جاهای دنیا انواع مواد غذایی و مغذی به وفور یافت می‌شوند، و تقریبا هر نوع غذایی که دوست داشته باشیم در اختیارمان قرار دارد، ممکن است مبتلا به برخی کمبودهای مواد مغذی نظیر کمبود سلنیوم شویم که برای سلامتی‌مان می‌تواند بسیار مضر باشد. کمبود سلنیوم از آن‌چه فکر می‌کنیم شایع‌تر است، و شمار آدم‌های مبتلا به کمبود سلنیوم در جهان بین 500 میلیون تا 1 میلیارد نفر تخمین‌ زده می‌شود.

این کاسه از سلنیوم ساخته شده است که برای خردن مواد غذایی به ما کمک می کند تا سلنیوم بدن را تامین کنیم در کنار آن تولید یون منفی می کند و غذا را یون زدایی انجام می دهد. برای خرید این محصول می توانید با گوهر فردوس ایران تماس بگیرید. 

بنابراین آگاهی از علائم کمبود سلنیوم و چگونگی پیشگیری از آن بسیار مهم است.

حتی اگر خوراکی‌های غنی از سلنیوم مصرف کنید، ممکن است آن‌چنان که فکر می‌کنید سلنیوم وارد بدن‌تان نشود. شکل و میزان سلنیومی که در غذاهای گیاهی یافت می‌شود به ساختار و میزان سلنیوم موجود در خاکی بستگی دارد که گیاه در آن رشد یافته است.

کره‌ی شمالی، چین، و شرق سیبری از جمله مناطقی هستند که به شکل ویژه، بیش‌تر در معرض کمبود سلنیوم قرار دارند. با این حال، کمبود سلنیوم جزء نگرانی‌های برخی کشورهای اروپایی است که به شکل قابل‌توجهی دارای سطوح پایین یا در حال کاهشی از سلنیوم هستند.

مجله‌ی اکولوژی میکروبی در سلامت و بیماری به این نکته اشاره کرده است که در سال‌های اخیر روند رو به پایینی در مصرف سلنیوم در بسیاری از کشورهای اروپایی وجود داشته است.

به گزارش این مجله، آمار مصرف سلنیوم در شماری از کشورها نشان می‌دهد میزان مصرف روزانه‌ی توصیه‌شده در بیشتر کشورهای اروپایی محقق نمی‌شود و می‌توان تخمین زد شمار مبتلایان به کمبود سلنیوم در جهان به 500 میلیون تا 1 میلیارد نفر برسد.

سلنیوم چیست؟

سلنیوم یک ماده‌ی معدنی ضروری است که نقش ساختاری و آنزیمی در بدن ایفا می‌کند. این ماده یک آنتی‌اکسیدان و کاتالیزور مشهور برای تولید هورمون فعال تیروئید است.

بسیاری از خوراکی‌هایی نظیر انواع مختلف غذاهای دریایی و گوشت غنی از سلنیوم هستند – ولی بادام برزیلی یک گزینه‌ی گیاهی و سالمی که می‌توان آن را یک کپسول سلنیوم دانست.

در ادامه به برخی فواید سلنیوم اشاره می‌کنیم.

فواید سلنیوم برای سلامتی

دستگاه ایمنی برای عملکرد مناسب خود به سلنیوم نیاز دارد. کمبود این ماده ممکن است باعث به هم خوردن تعادل مزاج شود، و می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌هایی نظیر سرطان، و روماتیسم مفصلی را افزایش ‌دهد. طبق پژوهشی که در مجله‌ی پزشکی زیستی و علوم محیط زیست به چاپ رسید، مصرف مکمل‌های خوراکی سلنیوم ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

وجود سلنیوم برای ساخت سلنوپروتئین‌ها ضروری است؛ سلنوپروتئین‌ها برای تولید گلوتاتیون پراکسیداز لازم هستند که وظیفه‌ی اصلی آن محافظت از بدن در برابر آسیب‌های اکسیداتیو است.

خواص آنتی‌اکسیدانی و مراقبتی سلنیوم به بدن کمک می‌کند تا با رادیکال‌های آزادی که می‌توانند باعث آسیب زدن به دی‌ان‌ای و پوسته‌ی یاخته‌‌ها (غشاء سلولی) شوند، مبارزه کند. رادیکال‌های آزاد هم‌چنین می‌توانند باعث پیری زودهنگام و آسیب‌های پوستی شوند.

علل ایجاد کمبود سلنیوم

با این‌که سلنیوم در برخی غذاهای دریایی و گوشت یافت می‌شود، ولی خوراکی‌های گیاهی منبع اصلی سلنیوم در رژیم‌های غذایی هستند. محتویات خاکی که گیاهان در آن رشد می‌کنند، نقش بزرگی در میزان سلنیوم موجود در خوراکی‌های گیاهی ایفا می‌کند.

طبق گزارش‌ها کمبود سلنیوم در چین و روسیه بسیار شایع است، زیرا خاک این کشورها سلنیوم چندانی ندارد. آدم‌ها در این مناطق بیش از سایر نقاط در معرض کمبود سلنیوم قرار دارند.

آدم‌هایی که بخشی از روده‌‌شان بریده شده است یا از اختلال گوارشی شدید رنج می‌برند نیز در معرض کمبود سلنیوم قرار دارند.

علائم هشداردهنده‌ی کمبود سلنیوم

اگر شما نیز فکر می‌کنید دچار کمبود سلنیوم شده‌اید، می‌توانید نشانه‌های زیر را در خود بررسی کنید:

1. ضعف دستگاه ایمنی

از آن‌جا که سلنیوم نقش مهمی در ایمنی بدن ایفا می‌کند، اگر دچار کمبود سلنیوم شده باشید، به‌تدریج احساس ضعف خواهید کرد. اگر متوجه‌ شده‌اید به تازگی زیاد بیمار می‌شوید، سعی کنید خوراکی‌های سرشار از سلنیوم بخورید و نتیجه‌اش را بررسی کنید.

2. تغییر رنگ ناخن‌ها و ریزش مو

کمبود سلنیوم با ریزش مو در نواحی سر، زیر بغل و سایر نقاط بدن ارتباط دارد. ممکن است رنگ پوست‌تان تغییر کند و ناخن‌های‌تان نیز به شدت سفیدرنگ شوند.

3. خستگی

اگر دائما یا بیش از حد معمول احساس خستگی می‌کنید، ممکن است در حال دست‌وپنجه نرم کردن با کمبود سلنیوم باشید. این مسئله ممکن است ناشی از ضعف دستگاه ایمنی باشد، که شما را هدف بسیاری از عواض جانبی خود قرار می‌دهد.

4. مغز مه‌آلود

اگر اختلال در تمرکز، ضعف حافظه، یا حتی افسردگی دارید، شاید دچار کمبود سلنیوم شده باشید، که می‌تواند باعث خستگی ذهنی، اضطراب و برخی انواع افسردگی شود.

5. کم‌کاری تیروئید

کم‌کاری تیروئید هنگامی اتفاق می‌افتد که تیروئید نتواند به اندازه‌ی کافی هورمون تولید کند. اگر احساس خستگی و افسردگی می‌کنید و به سرعت دچار اضافه‌وزن شده‌اید، شاید لازم باشد میزان سلنیوم را در بدن‌تان آزمایش کنید.

6. ناباروری

طبق پژوهشی که در مجله‌ی جراحی‌های زنان و زایمان به چاپ رسید، کمبود سلنیوم ممکن است باعث سقط جنین‌های مکرر شود. کمبود سلنیوم در مردان نیز ممکن است باعث از بین رفتن اسپرم شود.

7. علائم دیگر

علایم دیگر کمبود سلنیوم عبارت هستند از ضعف ماهیچه‌ها، مشکلات قلبی، زوال ماهیچه‌ها و ابتلای مکرر به بیماری‌هایی نظیر آنفولانزا. کمبود مزمن سلنیوم نیز می‌تواند باعث بیماری‌هایی شود از قبیل کم‌توانی ذهنی، بیماری‌های قلبی، سرطان، آسم، و روماتیسم مفصلی.

کمبود سلنیوم عامل اصلی بیماری کِشان است؛ این بیماری از انواع مهلک نارسایی‌های ماهیچه‌ی قلب است. بهبود میزان مصرف سلنیوم در رژیم غذایی کودکان می‌تواند باعث کاهش علائم بیماری کاشین-بک ‌شود؛ این بیماری سبب از بین رفتن غضروف بین مفاصل می‌شود.

 

فهرست

جستجو

مشاهده همه محصولات
محصولی پیدا نشد

یک حساب کاربری رایگان برای استفاده از لیست علاقه مندی ها ایجاد کنید.

ورود / ثبت نام